Om oss

Oppdag den fortryllende verden av persisk mat hos Persia Restaurant. Ta del i en smaksreise som vil vekke dine sanser og begeistre din gane.

Om oss

Persia Restaurant

Vårt kjøkken byr på en overflod av aromatiske smaker, nøye utvalgte råvarer og autentiske oppskrifter overført gjennom generasjoner. Fra de saftige og krydrede kobideh-spydene til de rike og duftende gryterettene, vil du oppleve ekte persisk matkunst som tar deg med på en kulinarisk reise til Persias fjerne land.

Vi tror at mat er mer enn bare næring – det er en opplevelse som vekker følelser og skaper minner. Derfor er hver rett på vår meny nøye tilberedt med lidenskap og dedikasjon for å gi deg en smaksopplevelse utenom det vanlige.

Vårt mål er å skape en varm og innbydende atmosfære hvor du ikke bare kan nyte deilige retter, men også øyeblikk av fellesskap og glede. Vi tror på kraften i å dele et måltid og ønsker å være vertskap for dine spesielle øyeblikk, enten det er en romantisk middag for to, en feiring med venner og familie, eller en viktig forretningslunsj.

Vi er mer enn bare en restaurant – vi er et sted hvor kultur og gastronomi møtes. La oss introdusere deg for smakene fra Persia, hvor du vil oppdage at det persiske kjøkkenet er en unik kombinasjon av raffinement, harmoni og historie.

Besøk Persia Restaurant i dag og la oss ta deg med på en reise gjennom Persias smaksrike landskap. Vår lidenskap for mat, gjestfrihet og kvalitet vil sikre at du får en opplevelse du sent vil glemme. Velkommen til vårt bord, hvor hver bit forteller en historie fra Persias kulinariske arv.

Nunc sagittis ligula mauris, in cursus quam suscipit a. Sed auctor porttitor nulla, in tempus justo aliquet in. In ac porttitor nibh, non efficitur magna. Nam laoreet nec neque et porttitor. In finibus orci sed congue mollis. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Cras porttitor ac leo id hendrerit. Maecenas mattis, augue condimentum tristique imperdiet, urna nibh accumsan mauris, non rutrum nunc odio a nulla.
Galleri

Varm atmosfære

Iransk mat

Mer enn bare kebab

Mange nordmenn assosierer ordet kebab med flaket kjøtt fylt i pitabrød og rennende dressing, som de spiser på vei hjem fra sene bykvelder. Men den ekte kebaben er noe helt annet. Ordet kebab betyr rett og slett grillet kjøtt på spyd.

I flere kjøkken fra Midtøsten har denne typen grillmat en viktig plass. Det finnes grillet kylling, malt kjøtt som er klemt rundt et spyd – dette kalles kobideh på persisk og betyr rett og slett banket. I tillegg finner du fileter av ulike varianter både fra lam og okse.

Det persiske kjøkkenet er imidlertid så mye mer enn kebab. Det består av utallige variasjoner av retter som har ulike opphav i landet. Her finner du et mangfold av gryteretter og sideretter. Smakene kan beskrives som aromatiske og rike. Maten er ikke sterkt krydret som for eksempel maten fra naboland som India og Pakistan. Dette gjør at maten også passer godt sammen med vin. En kjent vindrue stammer faktisk fra et persisk område, nemlig Shiraz.

Ris spiller også en viktig rolle i det persiske kjøkkenet, enten det er i form av egne retter som kan minne om indisk biryani, eller som tilbehør til de ulike gryterettene.

Uansett hva du velger, nøl ikke med å prøve det persiske kjøkkenet og opplev mangfoldet av smaker det har å by på.